Αγγλικα

Νέα

Photo by: Γιάννης Ρούσος

June 10 2019
Εκδήλωση: Ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης και επενδύσεων για το περιβάλλον
LIFE Cyclamen Open Day Fair

Στο πλαίσιο του Έργου LIFE Cyclamen, και σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ), το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και το Enterprise Europe Network Cyprus (EEN Cyprus), διοργανώθηκε ένα Open Day Fair με θέμα «Ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης και επενδύσεων για το περιβάλλον». Η εκδήλωση έγινε στις 2 Ιουνίου 2019 στο Mall of Cyprus.

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να:

  • Μιλήσoυν με το Εθνικό Σημείο Επαφής του Προγράμματος LIFE και να μάθουν αν η ιδέα τους μπορεί να χρηματοδοτηθεί κάτω από αυτό το Πρόγραμμα
  • Ενημερωθούν για τα Έργα LIFE της Κύπρου τα οποία στηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος μας και της υγείας μας
  • Μάθουν από τη ΓΔ ΕΠΣΑ για τις διάφορες ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους
  • Μάθουν για το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα για Έρευνα και Καινοτομία Ορίζοντας 2020, και να
  • Συμβουλευτούν το EEN Cyprus.

 

Είκοσι έργα LIFE ενημέρωναν τους επισκέπτες για τους στόχους και τα αποτελέσματά τους. Συγκεκριμένα τα Έργα αυτά ήταν: LIFE Medea, Relionmed-LIFE, Smart PV, iLifeTroodos, LIFE Oroklini, LIFE Bonelli, LIFE Euroturtles, LIFE-Kedros, LIFE Rizoelia, LIFE for Birds, LIFE Green Grapes, LIFE Che.ree.e, LIFE Against Bird Crime, LIFE B.R.A.V.E.R., WASP Tool, Clima med, AgroLIFE, BIOforLIFE, LIFE KNOW WASTE, και Lifecab.

 

Οι νεαρότεροι μας επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια για τις χελώνες της Μεσογείου και το Έργο LIFE Euroturtles.

 

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούσαν να συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μία δωροεπιταγή αξίας €150 από το Zenith Travel! Τη δωροεπιταγή κέρδισε η Έλενα Νεφέλη Σάββα και την παρέλαβε εκ μέρους της ο πατέρας της, Γιαννάκης Σάββα.

 

LIFE Cyclamen Open Day Fair winner

LIFE Cyclamen Open Day Fair draw winner