Αγγλικα

Νέα

Photo by: Γιάννης Ρούσος

October 30 2019
Ο τελευταίος δικαιούχος της 2ης Ανοικτής Πρόσκλησης

Ο κ. Γιώργος Φυττής έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση από το Έργο LIFE Cyclamen για να συμμετάσχει στο 42o Συνέδριο του Mediterranean Science Commission (CIESM). Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Cascais της Πορτογαλίας μεταξύ 7 και 11 Οκτωβρίου 2019.

 

Το 42o Συνέδριο του CIESM είχε πολλούς συμμετέχοντες από την Ευρώπη και περιλάμβανε 75 διαφορετικές ενότητες/συζητήσεις που συντονίζονταν από διακεκριμένους ερευνητές του χώρου. Τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι συμμετέχοντες ήταν: δυναμική ωκεανών/ατμόσφαιρας, γεωεπιστήμες, βαθιά θάλασσα, θαλάσσια βιοποικιλότητα, τεχνολογίες εξερεύνησης, εισβλητικά είδη, τροφικές αλληλεπιδράσεις, αλληλεπιδράσεις με την αλιεία, εξέλιξη του δίκαιου της θάλασσας, γαλάζια οικονομία, ανθεκτικοί ρύποι, εκβολές ποταμών και δέλτα, και πολλά άλλα.

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Φυττής παρουσίασε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας του που σχετίζεται με την μελέτη της οικολογίας του ζωοπλαγκτού στα παράκτια ύδατα της Κύπρου. Προώθησε επίσης το έργο LIFE EUROTURTLES χρησιμοποιώντας ενημερωτικό υλικό που παράχθηκε κατά τη διάρκεια του έργου και συζήτησε με συμμετέχοντες με παρόμοια ενδιαφέροντα, τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες και υλοποίηση άλλων έργων κάτω από το Πρόγραμμα LIFE.

 

Ο κ. Γιώργος Φυττής είναι ο πέμπτος και τελευταίος δικαιούχος της 2ης Ανοικτής Πρόσκλησης που ανακοίνωσε το Έργο LIFE Cyclamen. Αυτή η Ανοικτή Πρόσκληση καλούσε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν ενδιαφέρον για επιχορήγηση της συμμετοχής τους σε μια εκδήλωση (συνέδριο, εργαστήριο, σεμινάριο, networking event κλπ.) της επιλογής τους, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

 

The 42nd International Congress of the Mediterranean Science Commission (CIESM)