Αγγλικα

Ομάδα Έργου

Photo by: Φιλιώ Ιουλιανού
The team

Μαριλένα Παπασταύρου

Λειτουργός Περιβάλλοντος - Εθνικό Σημείο Επαφής για το Περιβάλλον

Σπούδασε Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Stevens Institute of Technology των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Μηχανική.  Από το 2009 εργάζεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στον Τομέα Προστασίας της Φύσης, ενώ από το 2010 αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα LIFE.

Email:mpapastavrou@environment.moa.gov.cy

Telephone:+357 22 408 926

 

 

The team

Χρυστάλλα Παπασταύρου

Λειτουργός Περιβάλλοντος - Εθνικό Σημείο Επαφής για το Κλίμα

Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης (BEng, MEng). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με ειδίκευση στην Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων (MSc).  Από το 2009 εργάζεται στη Δημόσια Υπηρεσία, αρχικά στο Ίδρυμα Ενέργειας, Υπηρεσία Ενέργειας και τώρα στον Κλάδο Κλιματικής Αλλαγής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα LIFE.

Email: cpapastavrou@environment.moa.gov.cy

Telephone:+357 22 408 962

 

The team

Μαρία Ζωμενή

Λειτουργός Περιβάλλοντος - Εμπειρογνώμονας σε θέματα Φύσης και Βιοποικιλότητας

Η Μαρία Ζωμενή είναι πτυχιούχος Βιολόγος και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικολογία Τοπίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα με έμφαση στη μελέτη και πρόβλεψη των αλλαγών κάλυψης / χρήσεων γης, σε θέματα οικολογίας τοπίου όπως η απώλεια και ο κατακερματισμός των ενδιαιτημάτων, η διερεύνηση των επιπτώσεων του χωρικού προτύπου στα είδη και τις λειτουργίες του τοπίου και στην εφαρμογή μέτρων διατήρησης για την προστασία απειλούμενων ειδών και οικοτόπων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί την εξέλιξη των προσπαθειών για την εφαρμογή του Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, δίνοντας έμφαση στη διερεύνηση της αποτελεσματικότητάς του για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Email: mzomeni@environment.moa.gov.cy

Telephone:+357 22 866 235

The team

Πάνος Κακονίτης

Λειτουργός Περιβάλλοντος - Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Κλιματικής Αλλαγής

O Πάνος Κακονίτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (BEng, MEng)  με μεταπτυχιακές σπουδές στο UCL (Bartlett School of Architecture) του Λονδίνου σε θέματα Περιβαλλοντικής Σχεδίασης και Μηχανικής (MSc) και είναι πιστοποιημένος ως LEED Accredited Professional Building Design and Construction (LEED AP BD+C) από το 2008. Έχει εργαστεί στην Κύπρο και στο Εξωτερικό παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ποικίλα θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, κλιματικής αλλαγής και έχει συμμετέχει σε πλήθος συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Email: pkakonitis@environment.moa.gov.cy

Telephone:+357 22 866 236

The team

Μαρία Χατζηδανιήλ

Λειτουργός Περιβάλλοντος - Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Επικοινωνίας

Η Μαρία Χατζηδανιήλ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στο Μάρκετινγκ και Πτυχίου στις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα του Μάρκετινγκ ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στο χώρο της εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και του λιανικού εμπορίου. Ως πραγματική λάτρης του περιβάλλοντος η Μαρία αποφάσισε κατά τη διάρκεια των σπουδών της ότι η κλίση της είναι να δουλέψει στον τομέα του Περιβάλλοντος από την πλευρά του μάρκετινγκ. Και τώρα ήρθε η στιγμή να το κάνει πράξη.

Email: mhadjidaniel@environment.moa.gov.cy

Telephone:+357 22 866 245